Завдання 2
2a Вивчіть нові слова з першої частини аудіокниги та повторіть їх вимову за мовцем кілька разів для кращого запам’ятовування.
husband |
husband | чоловік | My husband is at work. | Мій чоловік на роботі. |
moustache | moustache | вуса | He’s trying to grow a moustache. | Він намагається відростити вуса. |
arrive | arrive | прибути | At last the guests began to arrive. | Нарешті почали прибувати гості. |
come in | come in | входити | May I come in? | Можна увійти? |
die | die | померти | Her grandfather died ten years ago. | Її дід помер десять років тому. |
follow | follow | слідувати | He made a sign for me to follow him. | Він дав мені знак слідувати за ним. |
tired | tired | втомлений | I felt tired after work. | Я був втомлений після роботи. |
separate | separate | окремо | The children sleep in separate beds. | Діти сплять на окремих ліжках. |
dead | dead | мертвий | She is dead. | Вона мертва. |
difficult | difficult | важкий | My brother is a difficult man. | Мій брат важка людина. |
be asleep | be asleep | спати | He lay down and was asleep immediately. | Він ліг і відразу заснув. |
go for a walk | go for a walk | іти на прогулянку | Let’s go for a walk together. | Давай підемо на прогулянку разом. |
2b Виберіть правильний варіант.
2c
2d
Previous TopicNext Topic
Добрий день.
Яка різниця між sleep i asleep?
Добрий день! sleep – спати (дієслоово)
asleep – сплячий (прикметник)
Привіт) в 2с завданні помилка. Там потрібно вписати одну літеру, але у слові arrive виходять дві літери “ri”
Зато, який екстрім 🙂